Sociale Clausules In Brussel

Maak van uw openbare aanbestedingen hefbomen voor professionele inschakeling !

Partners

Partners - Febio

FEBIO VERTEGENWOORDIGT DE OORSPRONKELIJK NEDERLANDSTALIGE PLAATSELIJKE INITIATIEVEN VOOR ONTWIKKELING VAN DE WERKGELEGENHEID IN BRUSSEL (PIOW’S EN IO’S). ENKELE VAN HUN LEDEN KUNNEN DIENSTEN BIEDEN IN HET KADER VAN OVERHEIDSOPDRACHTEN.

Economische activiteit en maatschappelijke meerwaarde

FeBIO vertegenwoordigt de oorspronkelijk nederlandstalige Plaatselijke Initiatieven voor Ontwikkeling van de Werkgelegenheid in Brussel (PIOW’s en IO’s).

De 21 leden, VZW’s creëren maatschappelijke meerwaarde en inschakeling via een duurzame economische activiteit in uiteenlopende sectoren. Sommigen combineren dat met sociale dienstverlening. Binnen een opleidingskader een kwalitatieve omkadering, begeleiding bieden is de hoofdactiviteit.

FeBIO behartigt belangen, verzamelt informatie en zorgt voor een netwerk.

Wat PIOW’s en IOS’s kunnen bieden

Enkele van onze leden kunnen diensten bieden in het kader van overheidsopdrachten.

Atelier Groot Eiland
Sector Bouw, Horeca, Stadslandbouw

AGE biedt sociale tewerkstelling, opleiding en werkervaring met trajectbegeleiding. Er zijn 4 ateliers. Schrijnwerkerij en voorhoutbewerking ‘Klimop’, manuele verzendingen ‘Etiket’, het moestuinproject ‘Bel Akker’, arbeidszorg ‘ArtiZan’ en de restaurants ‘Bel-O en Bel Mundo’.
www.ateliergrooteiland.be

Baita
Sector Sociaal verhuurkantoor, Onderhoud.

Baita biedt woonoplossingen voor gezinnen met een laag inkomen en tewerkstellingskansen voor laaggeschoolden. Baita Clean Office beschikt over een poetsdienst.
www.baita.be

Casablanco
Sector Bouw, Renovatie, Schoolrenovatie.

Het streefdoel is inschakeling van langdurig en kortgeschoolde werkzoekenden én de verbetering van de woonleefomgeving in het BHG. De arbeiders worden begeleid door ervaren instructeurs. Inschakeling is ook mogelijk in administratieve en logistieke functies.
www.casablanco.be

eat
Sector Horeca

EAT heeft 4 horeca-projecten (Café ABC, ELAN, NIC-NAC en Taverne Ter Linden). ELAN is bijvoorbeeld een no-nonsense cantina met vergader/feestzaal in de buurt van het Noordstation. Wekelijks oefenen een 10-tal doelgroepwerknemers op een aanbod van snacks, pasta’s en dagschotels.
www.eatvzw.be

Fix
Sector Bouw, Renovatie, Schoolrenovatie.

FIX bouwt aan een kwaliteitsvol leven voor laaggeschoolden en kwaliteitsvolle infrastructuur voor publieke voorzieningen. Dat gaat van schilderwerken, vloeren of sanitaire werken tot het plaatsen van isolatie of schrijnwerk.
www.fixbrussel.be

Manus Brussel
Sector Renovatie, Groen, Onderhoud.

Manus investeert in professionele ontwikkeling. Ze stomen hun arbeiders klaar voor een nieuwe carrière in de reguliere economie met een persoonlijk ontwikkelingsplan, opleiding, professionele begeleiding en een gemotiveerde omkadering.
www.manus.tv